Planning

Wat u moet weten vóór het ophangen van uw TV

Zoek een product…
…via de code

…voor uw TV

Door producten browsen

Flat panel TV's zijn uitermate geschikt op aan de wand gemonteerd te worden. Het aan de wand monteren van uw TV geeft extra ruimte en zorgt ervoor dat uw kamer er stijlvol en opgeruimd uitziet.

Het dunne profiel van flat panel TV's betekent dat ze op een onopvallende manier plat tegen een wand geplaatst kunnen worden of dat ze op een eenvoudige manier op een andere plaats gezet kunnen worden als ze op een multi-positie montage gemonteerd zijn.

TV formaat

De grootte van de montage die u nodig heeft hangt af van de het schermformaat van uw TV. Een andere belangrijke factor is het gewicht van uw TV. Orbital ophangsystemen worden onderworpen aan strenge gewichtstesten, u dient echter het maximale gewicht dat op de producten is vermeld, niet te overschrijden.

TV Positie

De afstand tussen u en uw televisie en de hoogte waarop u uw televisie plaatst, is meestal een kwestie van persoonlijke voorkeur. Als u te dicht bij zit kunnen lage kwaliteit signalen korrelig lijken en als u te ver weg zit kunt u misschien de hoge kwaliteitsdetails in HD of DVD signalen niet zien.

De plaats waarop u van plan bent uw televisie te monteren is ook direct van invloed op het type wandmontage dat u nodig heeft.

Plat op Muur

Flat panel TV muursteun

Indien u ervoor wilt zorgen dat de televisie niet opvalt, dan is een plat tegen de wand montage ideaal voor uw kamer. Plat tegen de wand montages zijn ontworpen met een dun profiel zodat u uw televisie vlak tegen de wand kunt zetten.

Kantelen

Kantelbare TV wandophangsysteem

Wandmontages met een kantelfunctie zorgen ervoor dat u uw televisie op een hogere plaats kunt zetten omdat uw scherm naar beneden gekanteld kan worden voor de beste kijkervaring. De kantelfunctie is ook handig voor het oplossen van situaties wanneer het licht op uw scherm schittert.

Multi Positie

Multipositie TV-wandophangsysteem

Multi-positie montages zijn uitermate geschikt om uw televisie in een hoek te plaatsen of indien u verscheidene kijkhoeken wenst. Dit zijn de meest flexibele montages die er zijn en u kunt uw televisie op een of meerdere armen en meervoudige scharnierpunten uitvouwen voor een maximaal aantal kijkhoeken.

Multi-positie montages hebben meestal ook een kantelfunctie waardoor zij netjes tegen de wand ingeklapt kunnen worden.

VESA Maat

Een andere factor waar rekening mee gehouden dient te worden bij het kiezen van een wandmontage voor een flat panel TV is de vraag of uw televisie VESA compatibel is en indien ja, welke VESA norm het is. VESA normen zijn vaste afstanden tussen de schroefgaten aan de achterkant van flat panel televisies en monitors. U kunt meer over de VESA-normen lezen op onze Kwaliteit en Veiligheid pagina.

Kabelbeheer

Kabelbeheer is misschien iets waar u rekening mee wenst te houden bij het aan de wand monteren van uw televisie zodat alles netjes en opgeruimd afgewerkt wordt. Er zijn verscheidene manieren waarop uw kabels opgeborgen kunnen worden en het is een goed idee op hier rekening mee te houden voordat u uw montage aan de wand monteert.

Kabelbedekking

De eenvoudigste kabelbeheeroplossing is om uw draden met kabelgoten/kabelkanalen te bedekken. Dit zijn bedekkingen die op de wand over de kabels geplakt kunnen worden. Ze zijn meestal gemaakt van kunststof, verkrijgbaar in verschillende diktes en kunnen beschilderd worden.

Wegwerken in holle wanden

Indien uw televisie op een gipswand of tussenwand gemonteerd wordt, kunt u de kabels in the holle ruimte tussen de planken laten lopen. Dit doet u door een gat dichtbij de plaats van de muurplaat te boren, de kabels door de holle ruimte te steken en onderaan de wand eruit te laten komen. Het kan echter wat moeilijker zijn met dikkere kabels of eindaansluitingen.

Zoals beschreven op de pagina Installeren van een TV Wandophangsysteem, dient u ervoor te zorgen dat u de buizen en draden controleert voordat u gaten boort, en dat de schroeven van de wandplaat van uw ophangsysteem zijn bevestigd op een houten bevestiging.

Wegwerken in massieve wanden

Als u de televisie op een massieve wand wilt monteren, kunnen de kabels weggewerkt worden door een gootje in de wand te snijden of beitelen waarin u de kabels laat lopen. Vervolgens kunt u de wand over het gootje bepleisteren en opnieuw schilderen voor een gladde afwerking.